UN MAGAR LUPTATOR:POVESTIOARA CU TALC

Intr-o zi, un magar a cazut intr-o fantana secata.

Animalul s-a pus pe zbierat, iar proprietarul sau cauta sa vada ce are de facut. Dupa un timp, in capul taranului se conturase ideea ca, fiind batran, magarul nu mai merita osteneala de a fi salvat din fantana secata. Asa ca taranul hain isi chema

cativa vecini ca sa dea o mana de ajutor. Acestia au apucat cate o lopata si au inceput sa arunce de zor pamant in fantana.

Magarul pricepu deindata ce i se pregatea si se puse pe tipat. Spre mirarea tuturor, dupa cateva lopeti bune de pamant, magarul tacu.

Taranul privi in adancul fantanei si ramase uluit.

Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat pentru oameni: se scutura de pamant si pasea deasupra lui.

In curand, toata lumea fu martora la ceva absolut surprinzator: magarul, ajuns pana la gura fantanii, a sarit peste margini frematand…
Taranii nu au putut face altceva decat sa se gandeasca la faptul ca viata poate arunca peste oricine cu pamant si cu tot felul de greutati… Insa secretul pentru a iesi din „fantana” este sa te scuturi de acest „pamant” si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus.

Fiecare dintre greutatile noastre este o ocazie pentru un pas inainte. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti.
Folositi pamantul pe care vi-l arunca soarta peste voi ca sa mergeti inainte! Amintiti-va cel cinci reguli pentru a fi fericit:
1) Curatati-va inima de ura, frica si egoism;
2) Scutiti-va mintea de preocupari inutile;
3) Simplificati-va viata si faceti-o mai frumoasa;
4) Daruiti-va mai mult si asteptati mai putin;
5) Iubiti mai mult si… scuturati-va de „pamant”, pentru ca in viata asta TU trebuie sa fii solutia, nu problema.


Sursa: Taifasuri, nr. 176 din 10 iul.

2008, p. 2.

One Comment

  1. derbedeu

    acum stiu de ce sotia tot imi zice ca-s magar :)) si eu care credeam ca ma insulta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *