Este un simbol pentru timp, dar nu în sensul atribuit coasei, aşa cum vom vedea la gradul de Maestru Mason. Coasă semnifica scurgerea rapidă a timpului şi vremelnicia creaţiilor umane, în timp ce rigla de 24 de ţoli simbolizează timpul petrecut cu folos. Ne arăta valoarea timpului, faptul că timpul irosit nu poate fi recuperat, că timpul este o resursă nepreţuită, că există un moment propice pentru toate, un timp potrivit pentru a muncii, un timp pentru a ne ruga, un timp pentru a ne odihni, un timp pentru distracţie şi un timp pentru ajutorarea celor nevoiaşi.
Aceeaşi lecţie este atât de frumos prezentată în Ecleziastul (3,1-8) sau cum a fost scrisă de Morris Jastrow în cartea A Gentle Cynic p. 209:
“Orice lucru se întâmplă la timpul său, iar timp este destul pentru că toate lucrurile să se întâmple.
Există un timp pentru a ne naşte,
Şi un timp pentru a muri,
Există un timp pentru a semăna,
Şi un timp pentru a recolta.”
Cu alte cuvinte, toate lucrurile se întâmplă la timpul lor şi în ordinea firească, pentru că nici unul dintre darurile nepreţuite făcute de Dumnezeu omului să nu se piardă. Cât de puţini dintre noi apreciază în mod potrivit valoarea timpului pe care îl avem! Luaţi seama la cei care trândăvesc, toacă şi mesteca tutun.
Rigla fiind împărţită în 24 de ţoli, a devenit în mod natural, într-un sistem ca al nostru, un simbol pentru cele 24 de ore ale zilei.
Sursă: Cele trei grade şi simbolistica lor/DAY STREET, Oliver. – Bucureşti: Nemira, 2013, pp. 29-30.