DREPTUL NOSTRU LA SECRETE

Secretul este un lucru confidential si ascuns, care ramâne necunoscut, nedivulgat si nedeclarat/marturisit public. Toata lumea le are, indiferent de statutul social, sex, renume sau crez.

Tari, religii si organizatii internationale faimoase destin secrete. Chiar si cele mai respectabile institutii sociale/publice le au, desi nu recunosc oficial acest lucru. Secretele publice ar trebui sa fie total transparente cetateanului de rând, contribuabil; de fapt nici nu ar trebui sa aiba secrete.

 Când este dezvaluit unei persoane, prieten sau preot, secretul nu mai este secret ci marturisire/confesiune. Secretele pot fi curate/murdare; divulgate public pot înalta/prabusi destinul oamenilor/organizatiilor. Unele pot fi dezvaluite în timpul vietii/dupa deces, dar cele mai multe ramân ascunse constiintei publice pentru vecie.

Cele mai misterioase/ciudate sunt secretele oamenilor, care sunt cunoscute/acceptate numai de catre Dumnezeu; unele secrete ale noastre nu trebuie dezvaluite nici dupa moarte, atâta timp câ t ele nu au prejudicia

t societatea.

Toti oamenii din lume sunt liberi sa aiba secrete; toti avem dreptul la ele atâta timp câ t ele nu fac rau celor din jur.

Si eu am secretele mele, dar daca vi le spun nu mai sunt secrete…
13 Octombrie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *