PACIENTUL A REFUZAT INVESTIGATIA

Unul dintre motivele pentru care tara a ajuns unde a ajuns este lipsa de atitu

dine a cetatenilor impotriva problemelor din sistemul de stat.

Vocile sunt singulare nu solitare; putini indivizi se impotrivesc sistemului cand acesta greseste, nu-si face datoria  sau abuzeaza.

Ca sa ilustrez aceasta afirmatie  va voi povesti o mica intamplare.

Zilele trecute (19 ian. a.c., orele 10.30) , am luat un concediu medical de trei zile (primul dupa 21 de ani postrevolutionari!) si  am fost la Policlinica din Str. Garii, la cabinetul cu nr. 69 care se ocupa de investigatii medicale privind gastritele.

Pe usa cabinetului era un afis care mentiona ca ecograful nu functioneaza din lipsa de fonduri, dar era atasat cu creionul suma de 40 ron. In cabinet, doctorul, o femeie, ma invita sa platesc taxa de utilizare a ecografului spre a-mi face investigatii suplimentare pentru afectiunea pe care o aveam, o indigestie. Am refuzat insa  sa achit  un serviciu pe care l-am platit deja prin CAS, retinut lunar din salariu: 6,5 %, adica 94 roni in luna decembrie. La plecare, dupa discutii, doctorita, imi scrie pe Foaia de consultare: „Pacientul a refuzat investigatia„. Ce minciuna mare ati fost in stare sa scrieti, d-ra doctor Florina D. De ce nu ati avut curajul sa scrieti: „Investigatiile nu se pot face din lipsa fondurilor pentru ecograf...”

Faptul in sine mi-a intarit credinta ca noi romanii avem inca mult de invatat in a lua atitudine ferma impotriva imposturii sau abuzului reprezentantilor statului caruia ii platim nenumarate biruri.

PS. Pentru amici:  M-am facut bine  si nu mai am nevoie de ecograf… Indigestia nu a pornit din cauza unei gastrite cronice ci a unei… constipatii.

One Comment

  1. Din pacate, Policlinica e un spatiu care te deprima de la intrare. Ma bucur ca sunteti bine, pe de alta parte. Imi permit sa va sugerez, daca nu ati incercat pana acum, sa folositi Colon Help. E un produs 100% natural si da o stare exceptionala de bine. Ajuta foarte mult la detoxifiere si digestie. Eu mi l-am cumparat de la magazinele bio si am fost foarte fericita ca am si reusit sa mai slabesc putin gratie lui. Nu stiu sa aiba contraindicatii, dar va puteti informa de pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *