Şi dacă am vorbit de salată de pui, soacra lui Paul, Jean Friday, prepara cea mai bună salata din Austin.
4 jumătăţi de piept de pui fără os şi fără pielita
6 căni de apă
11/4 linguriţă de sare
2 linguri de măr tocat
1 lingura de cană tocata
1 pachet (70 g) de migdale prăjite (sau nuci pecan tăiate mărunt)
1/3 cană de iaurt degresat
3 linguri de dressing de salată degresat
1 lingura de miere de albine (opţional; da salatei un gust mai dulce)
1 lingura de zeamă de lămâie
¼ linguriţă de piper
Se pune puiul la fiert într-o oală mare, cu o linguriţă de sare; când dă în clocot, se acoperă, după care se fierbe la foc mic 20-30 de minute. Când este gata, se taie carnea cubuleţe.
Se amestecă puiul cu mărul, ţelina şi migdalele într-un castron mare. Apoi se adăugă şi restul de ingredient, după care se omogenizează bine. Se acoperă şi se ţine la rece.
Se serveşte pe Frunze de salată sau în sendvişuri.
Porţii: între 4 şi 6.
Sursă: Pupă-l în bot şi papă-i tot: Manual de marketing politic/CARVILLE, James; BEGALA, Paul. – Bucureşti: Humanitas, 2014, p. 161.