1. Fă-ți plan alimentar și listă de cumpărături.
2. Pe cât de mult se poate, fă-ți cumpărăturile de mâncare online.
3. Elimină mâncarea procesată (nu te satură, nu te hrănește). Cumpără real food, ingrediente de bază din care să-ți gătești acasă măcar 80% dintre mese.
4. Mănâncă la restaurant, mai degrabă decât să comanzi.
5. Nu te zgârci la lucrurile care contează, dar zgârcește-te mai explicit la cele care nu contează. Mai degrabă vrei să dai mai mult pe un ou bio, decât pe un detergent de rufe.
6. Propune-ți să trăiești o lună în cea mai mare parte din ce-ai hârciogărit (cămară/congelator). Fă reset-ul ăsta în decembrie, când se adună cheltuielile, sau în ianuarie, când bate vântul în buzunare.
7. Recondiționează resturile.
8. Nu cheltui bani pe apă îmbuteliată, găsește o formă de filtrare a apei de la robinet.
9. Mănâncă o zi pe săptămână fără carne (te poți folosi pe proteină vegetală ieftină – năut, linte etc., plus ouă sățioase la 1,5-2 lei bucata, lactate fermentate, legume, fructe, cereale integrale).
10. Nu te feri de legume și fructe congelate – sunt mai ieftine și mai bune decât caserola de zmeură care în extrasezon costă un rinichi și vine din depărtări, ambalată în plastic.
Sursa: https://republica.ro/ana-naie-food-coach-ghid-de-supravietuire-pe-timp-de-inflatie-cum-sa-cheltui-mai-putini-bani-pe-mancare