Anticii foloseau o metod
? simpl? ?i u?oar? pentru a prezice d
ac? un pro du
s alimentar era potrivit pentru organismul lor. ?ineau produsul într-o mân? ?i se concentrau pe întrebarea dac? era bun pentru ei, iar în cealalt? mân? ?ineau un inel de aur atârnat de un fir de bumbac de aproximativ 80 cm lungime. Când mi?carea inelului forma un cerc (în sensul acelor de ceasornic sau în sensul opus), r?spunsul la întrebare se presupunea a fi pozitiv. Dac? inelul se balansa într-o parte ?i în alta ?i mi?carea nu forma un cerc, alimentul era considerat nepotrivit pentru acea persoan?.
În unele cazuri, rezultatul pentru acela?i produs se schimb
? dup? o perioad? de timp – însemna c? produsul a fost acceptat în cele din urm? de c?tre organism ?i era bun de mâncat. Dac? rezultatul r?mânea negativ dup? câteva experimente, acel produs alimentar nu era potrivit pentru acea persoan
? ?i trebuia evitat complet.
Când g?si?i o diet? potrivit? ve?i observa urm?toarele schimb?ri:
1. Ve?i deveni mai activ, atât din punct de vede intelectual, cât ?i fizic.
2. Auzul se va îmbun?t??i.
3. Ochii vor fi limpezi.
4. Culoarea limbii va fi roz – straturile albe ?i gri vor disp?rea.
5. Tenul va ar?ta mai s?n?tos.
6. Unghiile ?i p?rul vor cre?te mai bine.
Sursa: Cum s? tr?im 150 de ani/TOMBAK, Mikhail. – Pite?ti: Paralela 45, 2011, pp. 139-140.